15.03.2011

GULASZ GRZYBOWO-POMIDOROWY

Potrawa łatwa i szybka do przygotowania, niewymagająca wielu składników.
Idealna do ryżu, makaronu, polenty :). Ja lubię ją również w połączeniu z gotowymi kotletami sojowymi (tzw ala schabowe)

GULASZ GRZYBOWO-POMIDOROWY
* 500g pieczarek (lub kurek)
* duży pomidor pokrojony w kostkę
* 2 ząbki czosnku (posiekane)
* 2 łyzki natki pietruszki (posiekanej)
* 2 łyżki koncentratu pomidorowego
* sól i pieprz do smaku

Czosnek i natke pietruszki podsmażamy na oliwie, dodajemy pieczarki pokrojone w plastry, przyprawiamy i smażymy ok 5min.
dodajemy trochę wody, wrzucamy pomidora i koncentrat, dusimy ok.10min pod przykryciem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz