15.04.2011

KASZKA KUKURYDZIANA Z POMIDORAMI

KASZKA KUKURYDZIANA Z POMIDORAMI
* filiżanka kaszki kukurydzianej
* 3 pomidory
* filiżanka jogurtu
* ząbek czosnku (zmiażdżony)
* bazylia, oregano, sól, pieprz
* łyżka oliwy

Kaszkę gotujemy w 2 filiżankach osolonej wody na małym ogniu często mieszając (aż będzie miękka -ok. 10 min.)
Pomidory kroimy i dusimy z oliwą przez kilka minut. Następnie przekładamy je do miski o TAKIM kształcie, na nie wylewamy gorącą kaszkę.
Teraz musimy poczekać aż kaszka się ściągnie, po czym wyjąć danie, stawiając miskę do góry nogami na talerzu.
Pomidory polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, ziół, przypraw i czosnku.

4 komentarze:

  1. świetnie podane :) przepis bardzo mnie zainteresował bo nie próbowałam jeszcze kaszki kukurydzianej

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo oryginalne i ciekawe połączenie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeszcze nie jadłam ale wygląda smakowicie:)Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń