17.03.2011

ZAPIEKANE BAKŁAŻANY

ZAPIEKANE BAKŁAŻANY
* 2 bakłażany
* 2 pomidory
* 125 g sera mozarella
* ząbek czosnku
* łyżka oliwy z oliwek
* sól, pieprz do smaku

Piekarnik ustawiamy na 180c.
Bakłażany kroimy na pół (wzdłóż),wydrążamy miąższ ze środka.
Miąższ oraz mozarelle kroimy w kostkę, dodajemy posiekany czosnek, sół, pieprz, oliwę. Powstały farsz wkładamy do połówek bakłażanów.
Kroimy pomidory w kostkę i układamy na wierzchu.
Pieczemy 25min.

Póżne śniadania (śniadanio-obiady) to zdecydowanie moje ulubione posiłki :-) Mam wtedy największy apetyt i największą ochotę na gotowanie.

4 komentarze:

  1. Bakłażana jakoś się boję. Ktoś mi mówił, że tylko pieczony jest zjadliwy. Myślę, że wypróbuję Twoja wersję. Jak sądzisz, feta zamiast mozzarelli się sprawdzi?

    OdpowiedzUsuń
  2. zwykle robię zapiekane cukinie, ale pomysł z bakłażanami również mi się podoba, do wypróbowania

    OdpowiedzUsuń
  3. Kubełku, ja baaardzo rzadko jadam fetę, ten ser nie bardzo mi pasuje jeżeli chodzi o smak, więc ciężko mi odpowiedzieć, ale jeżeli Tobie smakuje to myśle, że mozesz śmiało spróbować :)

    OdpowiedzUsuń