29.11.2011

Bananowe tosty

Banalny przepis, są to po prostu kanapki, idealne dla osób, które tak ja ja lubią śniadania na słodko :)

TOSTY Z BANANEM
* pieczywo (ja wybrałam z dodatkiem żurawiny)
* banany
* masło/margaryna

Pieczywo tostujemy, następnie jeszcze gorące smarujemy masłem.
Banany kroimy w grube plastry i gęsto układamy na kromkach.


17 komentarzy:

  1. Tak jak lubię, słodko i do syta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witaj,

    powstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane' przepisy kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszej wspólnej Krainie Owsa - Owsiankowie!

    Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)

    Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsianakraina.blogspot.com

    Z owsianym pozdrowieniem,
    Grupa Owsiankowych Smakoszy

    OdpowiedzUsuń
  3. prosto i tak smacznie, że głowa mała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale szalenie fajny blog, tego szukałam :) wegetarianką nie jestem (kto wie, może kiedyś.. jak rzucę mięsożernego chłopaka :D), ale z chęcią ograniczę spożycie mięsa, by zajadać się smakołykami z Twoich przepisów :)

    OdpowiedzUsuń
  5. jeszcze nie jadłam, a podobno rewelacja, muszę się w końcu przemóc, że banan i tost...choć nie ukrywam, wygląda pysznie Twoja propozycja;))))

    pozdrawiam,
    Lola

    OdpowiedzUsuń
  6. Oczywiście proponuję nutellę. Banany z czekoladą - rewelacja

    OdpowiedzUsuń
  7. W życiu bym nie wpadła na pomysł, żeby zjeść coś takiego.:)
    Trzeba wypróbować.:)

    OdpowiedzUsuń
  8. http://www.tvn.pl/showbiz/kultowy-show-kulinarny-na-antenie-tvn-zglos-sie,47571,934.html "ZAPRASZAMY NA CASTING-w linku informacja o programie.:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Same pyszotki, na pewno wypróbuje je w domku:) Zapraszam do mnie na bloga o ekologicznym, zgodnym z rytmem natury, vege życiu i przygodach w Kopenhadze:) http://bycwiernymnaturze.blogspot.dk/

    OdpowiedzUsuń
  10. O czymś tak pysznym nie pomyślałem. Warto będzie wypróbować

    OdpowiedzUsuń
  11. Szanowni Państwo!

    Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.

    Ankieta dla autorów blogów kuliarnych: http://www.ebadania.pl/97797035d63e99d8

    Dziękuję za poświęcony czas,
    Agata Ornafa.

    OdpowiedzUsuń
  12. Witam, da się Pani zaprosić do społeczności kulinarnej?
    link:
    https://plus.google.com/u/0/communities/111491622500536040199
    Zapraszam i proszę poczytać informacje pod kategoriami.
    Wrzucić kilka przepisów do działów .. taka mała reklama dla blogu.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Ten chlebek jest cudny ! Do tego banan i moje ulubione śniadanko gotowe :D

    OdpowiedzUsuń
  14. porywam kawałeczek bo nie mogę się oprzeć:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Wygląda wspaniale! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń