Uwielbiam sezon działkowy, gdy z każdej wizyty na działce, mogę przywieźć sobie soczyste owoce i przepyszne warzywa (na swojej działce mam ich niewiele, na szczęście niektórzy sąsiedzi mają w nadmiarze ;) ). Ostatnio wróciłam z torbą ogórków, więc musiałam je jakoś wykorzystać. Zrobiłam taką oto pastę:
PASTA OGÓRKOWA:
* 2 ogórki
* dojrzałe awokado
* 2-3 łyżki koperku
* łyżka soku z cytryny
* szczypta soli
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera / robota kuchennego.
Ale cudownie zielona pasta :)
OdpowiedzUsuńKosmiczny kolor! Ciekawa jestem smaku tego ufoludka.. :)
OdpowiedzUsuńPyszna musi być, uwielbiam pasty z awokado :)
OdpowiedzUsuńojj nie bardzo mi to wygląda ale ogórki lubię;D
OdpowiedzUsuńale masz ciekawe pasty u siebie
OdpowiedzUsuńale fajna ta pasta , no genialna
OdpowiedzUsuńSuper pasta, szkoda, że nie mam avocado "na stanie" bo zrobiłabym ją na śniadanko... :( Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńAle fajnie wygląda :) aż mi teraz szkoda, że nie lubię awokado :( Kinia87
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, taki jak lubię - szybki i przepyszny :)
OdpowiedzUsuń