31.08.2011

Kuleczki orzechowo-owsiane

KULECZKI ORZECHOWO-OWSIANE
* 5 łyżek płatków owsianych
* 5 łyżek masła orzechowego
* 2-3 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
* kakao gorzkie
* cynamon

Połowę płatków zmieliłam, wymieszałam je z drugą połową, masłem orzechowym i syropem.
Uformowałam kulki, które następnie obtoczyłam w kakao i niewielkiej ilości cynamonu.



8 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie kulki. jadłam ostatnio podobne u mojej przyjaciółki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie kaloryczna bomba, chociaż dla takich pyszności warto zaryzykować lekki 'rozrost' :P Enyłej ciekawa jestem jak to jest ze słodyczami domowymi z porządnych składników, czy tuczą tak samo jak silnie przetworzone, 'szeleszczące' z półek? Bo troszkę już kucharzysz, może masz jakieś obserwacje własne? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam Twoje słodkości :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawe. Szaleję ostatnio - od roku - na punkcie masła orzechowego (z tartych orzechów bez żadnych dodatków oczywiście). Lubię płatki owsiane i okropnie jestem ciekawa smaku takiej kulki. Chyba się skuszę. Pozdr. Kinga

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapomniałam dopisać, że widzę iż używamy takiego samego masła orzechowego. Pyszne jest, uwielbiam te kawałki orzechów ^^

    OdpowiedzUsuń
  6. a płatki owsiane gorskie czy błyskawiczne?

    OdpowiedzUsuń