KULECZKI ORZECHOWO-OWSIANE
* 5 łyżek płatków owsianych
* 5 łyżek masła orzechowego
* 2-3 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
* kakao gorzkie
* cynamon
Połowę płatków zmieliłam, wymieszałam je z drugą połową, masłem orzechowym i syropem.
Uformowałam kulki, które następnie obtoczyłam w kakao i niewielkiej ilości cynamonu.
wyglądają jak kofty.yum
OdpowiedzUsuńPyszny pomysl!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie kulki. jadłam ostatnio podobne u mojej przyjaciółki :)
OdpowiedzUsuńPewnie kaloryczna bomba, chociaż dla takich pyszności warto zaryzykować lekki 'rozrost' :P Enyłej ciekawa jestem jak to jest ze słodyczami domowymi z porządnych składników, czy tuczą tak samo jak silnie przetworzone, 'szeleszczące' z półek? Bo troszkę już kucharzysz, może masz jakieś obserwacje własne? :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twoje słodkości :D
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe. Szaleję ostatnio - od roku - na punkcie masła orzechowego (z tartych orzechów bez żadnych dodatków oczywiście). Lubię płatki owsiane i okropnie jestem ciekawa smaku takiej kulki. Chyba się skuszę. Pozdr. Kinga
OdpowiedzUsuńZapomniałam dopisać, że widzę iż używamy takiego samego masła orzechowego. Pyszne jest, uwielbiam te kawałki orzechów ^^
OdpowiedzUsuńa płatki owsiane gorskie czy błyskawiczne?
OdpowiedzUsuń