15.08.2011

JAGLANA ZE SZPINAKIEM I POREM

Gdybym miała powiedzieć, która z kasz jest moją ulubioną, to miałabym duży problem, bo uwielbiam wszystkie :-) Ostatnio najczęściej jem jaglaną, nieważne na słodko czy wytrawnie.

KASZA JAGLANA ZE SZPINAKIEM I POREM
* porcja kaszy jaglanej
* 1 por
* pełna garść szpinaku
* 1/4 filiżanki pestek z dynii
* ząbek czosnku
* łyżka soku z cytryny

Kasze gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Pestki dyni prażymy na suchej patelni (ok. 2 min.)
Na łyżce oliwy podsmażamy pokrojonego w plastry pora i zmiażdżony/posiekany czosnek. Po paru minutach dodajemy sok z cytryny i przyprawiamy wg uznania.
Liście szpinaku siekamy i mieszamy je z mieszanką z patelni i pestkami dyni.



2 komentarze:

  1. Bardzo fajna propozycja obiadowa. ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Też lubię jaglaną, chociaż muszę przyznać, że dopiero niedawno się z nią zaprzyjaźniłam ;) Z takim szpinakiem musi być pyszna!

    OdpowiedzUsuń