08.03.2011

ZUPA KUKURYDZIANA

Zupa ma optymistyczny kolor oraz słodki smak, więc powinna wprawiać nas w lepszy nastrój :)

ZUPA KUKURYDZIANA
* 2 szklanki kukurydzy z puszki
* 2 średnie cebule
* 1,5-2 szklanki bulionu warzywnego
* 6 łyżek gęstej śmietany
* 2 łyżki masła (roślinnego)
* zmielony pieprz, starta gałka muszkatołowa
* natka pietruszki

Rozgrzewamy masło w rondlu, wrzucamy posiekane cebule, lekko podsmażamy.
Dodajemy kukurydzę oraz bulion. Gotujemy ok 5min pod pokrywką na małym ogniu.
Odstawiamy zupę by nieco ostygła, po czym miksujemy, dodajemy śmietanę, natkę i szczyptę przypraw

Zupę możemy jeść na ciepło lub na zimno

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz