Tofucznica to chyba jedno z najpopularniejszych dań wśród wegetarian.
Za każdym razem gdy ją przyrządzam staram się używać nieco innych składników i przypraw. Rzadko jadam wczesne śniadania (tzn przed godz. 12-13 ;) , ale dziś się udało.
TOFUCZNICA
*200gr tofu
*7 pieczarek
*2 cebule dymki
*natka pietruszki
*odrobina białego pieprzu
*oliwa
Podgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy tofu, miażdżymy je widelcem i czekamy aż lekko się zacznie zarumieniać.
Dodajemy posiekane pieczarki i cebule, jeszcze jedna łyżkę oleju. Mieszamy składniki i zostawiamy pod przykryciem na ok 4-5min, co jakiś czas mieszając.
Dodajemy biały pieprz i posiekaną natkę pietruszki (ja dodałam 2 łyżki)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz